28.5.2020 Kausi 2020

Vallitsevan Covid -tilanteen vuoksi kauden 2020 aloittaminen on päässyt venähtämään. Kausi tullaan ajamaan lähes täysimittaisena ja se alkaa kesäkuun puolenvälin kohdilla Lavinnosta 14.6.2020. Sääntöihin on tehty pieniä viilauksia ehdotuksien perusteella. Koko kevät on ollut suurta epätietoisuuden aikaa ja olemme pitäneet radiohiljaisuutta odotellen päätöksiä sekä ohjeistuksia kesän suhteen.

Kauden aikana tulee olemaan kuusi osakilpailua: kolme kullakin radalla, Lavinnossa ja Hangossa. Kauden 2020: SäännötKilpailukalenteri ja ennakkoonilmoittautumiset on nyt julkaistu.

 

Kausi aloitetaan Lavinnosta 14.6.2020 ja 18.7.2020 ajettavilla osakilpailuilla. Mainittuina päivinä Lavinnossa kokeillaan myös osana 8sarjaa lisäluokkaa nimeltään +40v -luokka. Näinä päivinä Lavinnossa ajetaan myös muita luokkia, mitkä ovat 8sarjan ulkopuolisia luokkia. Kaikki 8sarjan pääluokan (160kg) ulkopuoliset luokat ajetaan omina lähtöinään aika-ajon ja erien osalta häiritsemättä suurinta luokkaa. Järjestämällä muutakin ohjelmaa 8sarjan lähtöjen saamme maksimoitua radan käyttöastetta.

Lavinnosta siirrytään kahden osakilpailun jälkeen Hankoon, missä ajetaan kaksi osakilpailu peräkkäin elokuun 2. ja 30. päivä. Hankoon ei ole suunnitteilla ylimääräistä ohjelmaa, vaan pidetään homma rennon letkeänä ja keskitytään silloin täysin 160 kiloisten luokkaan, mikä on luonnollisesti sarjan pääluokka.

Hangosta siirrytään kolmannen ja neljännen osakilpailun jälkeen jälleen Lavintoon, missä ympäristölupa antaa taas ajella vähän järkevemmillä ajoilla radalla. Viides osakilpailu järjestetään 13.9.2020 Lavinnossa.

Sarjan osakilpailut päätetään totuttuun tapaan Hankoon 4.10.2020, jolloin ei taaskaan ole tiedossa ylimääräistä hässäkkää, vaan keskitymme täysin 8sarjaan. Mikäli kiinnostusta löytyy +40v -luokan osalta, niin voimme harkita lisäävämme tämän tällöin Hangon viimeiseen osakilpailuun.

Kauden päätöstilaisuus tulee olemaan viime vuosien tapaan Lavinnon Dark Kart 10.10.2020.

 

Moni varmaan on jo tässä vaiheessa kurkannut kilpailukalenteriin ja todennut, että suurin osa osakilpailuista ajetaan Sunnuntaisin. Lukuunottamatta Lavinnossa ajettavaa toista osakilpailua 18.7.2020, mikä järjestetään Lavinto karnevaalejen takia lauantaina ja rata on kilpailukäytössä koko viikonlopun. Tämä tulee aiheuttamaan varmasti närää monissa, koska lauantai on ollut mukava kilpailupäivä mahdollisine saunailtoineen ja muine iltaviettoineen kilpailun jälkeen. Järjestävä osapuoli molempien ratojen osalta toimii pääpiirteittäin karting autojen vuokraamona, mikä on aiheuttanut meille ongelmia järjestää vuokra-auto tapahtumia toisella radalla, kun toisella radalla ajetaan osakilpailua. Keskustelimme tästä vaikeasta päätöksestä pitkään aloitten keskustelun jo viime kauden aikana.

Mikäli olisimme jatkaneet osakilpailuiden järjestämistä lauantaisin, niin olisimme joutuneet miettimään osanottomaksujen korotusta kompensoidaksemme taloudellista menetystä. Hinnoittelumme on mielestämme tällä hetkellä järkevä sarjan osanottomaksujen osalta ja emme halua hintoja nostaa, koska se tulisi aiheuttamaan aivan varmasti osanottaja katoa. Järjestämme 8sarjaa enemmän sydämmellä, kuin finanssisen hyödyn toivossa. Hinnan osalta tottakai otamme huomioon oman aikamme ja järjestelykulut. Suurta taloudellista tuloa 8sarja ei kuitenkaan meille tuo ja sitä järjestetämme harrastajille, emme itsellemme.

Viime kaudella jouduimme myymään todella monta ei oota asiakkaillemme, mikä aiheutti mm. monelle lapsiasiakkaalle pahan mielen. Valitettavasti Suomessa kausi on lyhyt, säät suurimman ajan vuodesta huonot ja kaikki tapahtuu samaan aikaan kesän aikana. Mikäli vain olisi mahdollista, niin muuttaisimme radan aukioloaikoja sesongin mukaan, mutta ympäristöluvan muuttaminen ei ole niin yksinkertainen asia ja se sisältää melko suuria maksuja ilman takuuvarmaa onnistumista. Suomessa ei ole kovin montaa vastaavaa rataa, mitä Hangossa ja Lavinnossa on palveluiden suhteen: ulkorata vuokra-autoilla, mitkä eivät ole täysin turistiluokan vehkeitä.

 

Sääntöuudistuksia kaudelle 2020:

 • Lisäluokkana Lavinnon osakilpailuiden yhteydessä +40v -luokka, mikä on tarkoitettu iältään 40 vuotialle tai sen ylittäneille. Tähän luokkaan saa osallistua vain ne, jotka eivät ole kilpailleet viimeiseen kahteen vuoteen aktiivisesti. Mikäli on ajanut yhden-kaksi kisaa siellä tai täällä, niin sarjaan voi hyvin osallistua
 • Ennakkoon ilmoittautumiset pitää tehdä tänä vuonna ajoissa: KILPAILUPÄIVÄN VIIKKOA EDELTÄVÄN VIIKON TORSTAINA KLO 12.00 mennessä = 14.6.2020 ennakkoonilmoittautuminen pitää olla meillä 4.6.2020 KLO 12.00 mennessä  Ennakkoilmojen yhteydessä kysymme rengastarpeesta, miltä osin kontrolloimme uusien renkaiden määrää per joukkue osakilpailun aikana. Varaamme renkaat vain renkaat ennakkoon varanneille ja emme takaa, että ylimääräisiä rengassarjoja on vapaasti ostettavissa.
 • Maksimipaino kartille on 105kg
 • 4. Lisäerä! Kestoltaan 40 kierrosta ja 1,5 kertaisella pistekertoimella normaaleihin pisteisiin nähden.
  • Vastaavasti supistimme erien 1,2 ja 3 pituuksia 20 kierrokseen.
 • Osakilpailukohtaiset osallistumishinnat päivitetty, millä pyritään kannustamaan tekemään helposti täytettävä ilmoittautumiskaavake:
  • Ennakkoonilmoittautuminen tänä vuonna 50€
  • Kaikki jälki-ilmoittautumiset 65€
  • +40v -luokka: 40€/osakilpailu
 • Covid -tilanteen vuoksi maksimimäärä henkilöitä per joukkue on 3. Tähän lasketaan myös mahdollinen joukkueen varikkohenkilökunta.
 • Rengashinnat muutettu:
  • Vuokrarenkaat osakilpailun ajaksi 75€
  • Rengassarja omaksi 130€
 • 1 kisa pois laskuista: kuusi osakilpailua on sen verran paljon, että aina tulee jotain menoa ja ei pääse paikalle. Toisaalta myös joku kisa voi sujua huonosti ja teknisiä murheita tulee varmasti kauden aikana. Laskemme viimeisen osakilpailun jälkeen automaattisesti pois huonoimman tulokset heidän osalta, jotka ajavat kaikki sarjan osakilpailut. Osallistumatta jättäminen on viime vuosien tapaan automaattisesti huonoin tulos.
 • Kuvamateriaalin tulkinta jälkikäteen ja sanktioiden jakaminen, mikäli materiaali osoittaa jälkikäteen sääntörikkomuksia.

 

+40v -luokasta

 • Säännöt pääpiirteittäin 8sarjan sääntöjen mukaiset
 • Luokan kilpailupäivän kulku ajamisen osalta:
  • Lämmittelyajo, minkä aikana testataan transponderi
  • Aika-ajo
  • Erä 1
  • Erä 2
 • minimipaino 160kg
 • renkaat 8sarjan sääntöjen mukaiset
 • Tarkoitettu 40v tai sen iän ylittäneille. Kyseessä on puhtaasti hauskanpito. Luokkaan saa osallistua vain, mikäli ei ole viime vuosina kilpaillut aktiivisesti. Yksi tai kaksi lähtö 8sarjassa viime kaudella ei estä osallistumista. Tässä kohtaa luotamme, että jokainen katsoo itse sen, että onko oma vauhti sopivampi pääluokkaan (160kg).
 • Järjestetään alustavasti vain Lavinnon radalla
  • Hangon osalta tilannetta voidaan miettiä kiinnostuksen mukaan. Alle 6 auton lähtöjä on aikalailla tylsää ajella kaikkien osalta.
 • Samanaikaisesti ei voi osallistua molempiin 8sarjan luokkiin.

 

 

Vielä hiukan lisäinformaatiota Hangon radan vuokraamotoiminnasta kaudella 2020 ja sen vaikutuksista radan käyttöön:

Covid -tilanteen vuoksi avaamme vuokraamotoiminnan vasta kesäkuun vaihtuessa. Pohdimme keinoja, millä voimme rajoittaa kerrallaan radalla vierailevien määrää ja sitä miten voimme toimintapojamme muutamalla estää viruksen leviämistä meillä. Otimme käyttöön nettiajanvarausjärjestelmän, mitä on työstetty viime päivät ahkerasti kuntoon. Järjestelmä on ollut harkinnassa jo pitkään ennen tätä Covid -tilannetta, mutta päätimme olosuhteiden pakottamana ottaa sen käyttöön melko pikaisella aikataululla.

En mene yksityiskohtiin järjestelmän suhteen, mutta vähän sen taakse. Järjestelmän myötä uudistimme radan varauskalenteri sivua, mikä pohjautui aikaisemmin Google kalenteriin, mihin kirjasimme vain isot varaukset. Kalenteritoiminta on päivitetty nyt sellaiseen kalenteriin, mikä päivittyy reaaliaikaisesti sitä mukaan, kun asiakkaamme tekee varauksen tai teemme sen itse suoraan ohjelmaan. Sivustollamme on nyt täysin uusi kalenterisivu, mikä näyttää radan kaikki tapahtumat 6 päivää kerrallaan. Tämä helpottaa radalla olevia tai radalle aikovia harrastajia sen suhteen, että tieto varauksista radalla on nyt tarkempaa.

Kalenteritoiminnon päivittämisen innostamana keksin, että radalle voisi lisätä myös näyttöpäätteen ajanottoon, mistä voi tarkistaa päiväkohtaisen varaustilanteen. Tämä taas tulee helpottamaan harrastajia paikan päällä.

Tulemme kontrolloimaan asiakasmääriämme vuokraamossamme varmasti pitkin tätä kautta annettujen ohjeistusten mukaan. Pystymme määrittelemään ehtoja nettivarausjärjestelmään sen suhteen, että milloin aikoja on varattavissa ja milloin ei. Tulemme huomioimaan radalla harrastavia viime vuosien tapaan ja järjestemään asiat niin, että rata on aktiivisesti käytössä, niin että ajo tapahtuu ajovuoroissa: vuokraamon asiakkaat ja harrastajat.

Hangossa vuokraustoiminta järjestetään toistaiseksi vain erillisellä ajanvarauksella ja vuokravarusteita käytetään taudin leviämisen kannalta kriittisten varusteiden osalta vain kerran päivässä. Käsihuuhdepisteitä lisätään radan kriittisiin pisteisiin.