7.osakilpailu aikataulu

Linkki aikatauluun, mikä löytyy myös seuraavan jorinan lopusta

8sarjan kauden viimeinen osakilpailu lähestyy. Tätä kirjoittaessa ennakkoon ilmoittautuneita löytyy 11 kappaletta, joista yksi on peruuttanut osallistumisensa tekniikan takia. Näin ollen ennakkoja voidaan laskea kymmenen. Paikalle on odotettavissa kuitenkin muutamia, mitkä eivät ole ennakkoon ilmoittautunut viimeiseen osakilpailuun. Näin ollen viimeisessä osakilpailussa tulee olemaan 12-15 osanottajaa.

 

Sarjassa tilanne on elänyt viimeisen osakilpailun jälkeen. Tässä kohtaa muistutuksena, että viimeisen osakilpailun jälkeen lopullisiin pisteisiin tulee hieman muutoksia, sillä pisteet lasketaan paras viidestä osakilpailusta -periaatteella. Jos tulevan viimeisen osakilpailun jälkeen on ajanut 7 osakilpailua, niin pisteet lasketaan viiden parhaan osakilpailun osalta ja kaksi huonoiten sujunutta mitätöidään loppupisteistä. Osallistumatta jättäminen johonkin osakilpailuun lasketaan automaattisesti huonoimmaksi tulokseksi.

Viimeisessä osakilpailussa ei myöskään ole käytössä pistekertoimia, vaan pisteet jaetaan normaalin pistetaulukon mukaisesti.

 

Mikäli otetaan huomioon tämän hetken huonoimmat tulokset, niin pistetilanne ENNEN viimeistä osakilpailua on seuraava:

  1. Harri Kananen johtaa sarjaa 386 – 33 – 64 = 289 pisteellä
  2. Ristolainen Racing 279 pistettä
  3. Teppo Kouhia 167 – 3 – 3 = 161 pistettä
  4. Eemil Mäkinen 180 – 10 – 17 = 153 pistettä
  5. Toni Tilaeus 196 – 24 – 25 = 147 pistettä
6 99 Ville Vienonen Zanardi 134,0
7 18 Kim Ehrstedt MacMinarelli/Tony Kart 133,0
8 98 Teemu Korhonen Mad Croc 118,0
9 85 Ristolainen Engineering Mad Croc 105,0
10 4 Tommi Elonen FormulaK 97,0
11 57 Timo Elonen Sodi 90,0
12 28 Seppo Pekkala RossoKorsa 86,0

Taistelu 8sarjan vuoden 2019 mestaruudesta

8sarjan voittokamppailu käydään siis viime vuoden tapaan viimeisessä osakilpailussa erittäin tiukassa tilanteessa. Tätä kamppailua tullaan näkemään kaksinkertaisen 8sarjan voittajan ja Ristolainen Racingin Samin välillä, joka ei ole edes kahta täyttä kautta vielä ajanut! Heidän välillä on vain 10 pisteen ero, mikä yhdellä epäonnistuneella erällä tai epäonnistuneella aika-ajo tuloksella kaventuu tai suurentuu suuresti. Tässä kohtaa jopa nopeimmasta kierrosajasta erässä 1, 2 tai 3 saatu lisäpiste vaikuttaa, mikäli erien tulokset kahden välillä vaihtelevat.

Ja erissähän jaetaan pisteitä seuraavan kaavan mukaan:

1. = 25p 2. = 20p 3. = 16p 4. = 14p 5. = 12p
6. = 10p 7. = 9p 8. = 8p 9 = 7p 10. = 6p
11. = 5p 12. = 4p 13. = 3p 14. = 2p 15. = 1p

Taistelu sarjakolmosen paikasta:

Tähän taisteluun osallistuu ainakin kolme herraa: Teppo Kouhia, Eemil Mäkinen ja Toni Tilaeus, jotka ovat väläytelleet vauhtiaan pitkin kautta, mutta ovat kokeneet myös suurta epäonnea. Nämä kaikki kolme herraa ovat ajaneet sinnikkäästi jokaikisessä osakilpailussa tähän mennessä ja kaikilla kolmella on ollut kärjen vauhti. Onni ei kuitenkaan ole ollut myötä ja on sattunut pyörähdystä, osumaa ja kisan pilalle menoa ilman omaa syytä.. Mitä suuremmalla todennäköisyydellä jokin näistä kolmesta herrasta tulee pokkaamaan sarjakolmosen palkinnon Dark Kartin yhteydessä Lavinnossa 12.10.2019.

Mutta, aina on se MUTTA….

Kolmatta paikkaa vaanii vielä ainakin teoreettisesti pari vauhdillisesti kovaa kaveria. Kolmas palkintokoroke ei tule siis tippumaan helpossa ja se on sanomattakin selvää.

Matkassa on paljon muuttujia. Yksi niistä on tekniset murheet. Tälläkin kaudella ollaan taas nähty ketjujen katkeamista, kaasuvaijerin katkeamista, kaasariongelmia, kytkimen irtoamisia, rungon katkeamisia, moottorin “räjähtämisiä”.. Iso skaala erilaisia pelkästään tekniikasta johtuvia ongelmia. Nyt viimeistään kannattaa tarkastaa se kaasuvaijerin ja sen kuoren kunto 🙂

 

Niin ja näin syksyllä.. Se SADE.. Toivon mukaan se ei tule näillä keleillä 😉

2019-09-19_193020_Aikataulu_8sarja 7.osakilpailu 21.9.2019 HANKO