15.6.2019 Toinen osakilpailu

8sarjan kauden avaus Hangossa on saatu päätökseen. Kauden toiseen osakilpailuun osallistui yhteensä 17 kisaajan joukko.

Aika-ajoissa nähtiin tiukkaa taistelua jaettavista pisteistä ja lähtöruuduista ensimmäiseen erään. Peräti kaikki 17 osallistujaa sijoittuivat parhaan kierrosajan mukaan sekunnin sisälle toisistaan. Viiden kärkikuljettajan joukko oli kahden kympän sisällä toisistaan. Neljä ensimmäistä sijoitusta osui 9 satkun sisälle toisistaan. Numerot puhuvat puolestaan: vääntö oli todella tiukkaa.

Kauden 2018 tulokas Ristolainen Racing onnistui täräyttämään tauluun tämän hetken 8sarjan kovimman kierrosajan kautta historian Hangon Silversandin karting radalla. Edellinen nopein 8sarjan kierrosaika tehtiin vuonna 2017 4.osakilpailussa TB Racingin toimesta ajalla 38:654. Tämä 8sarjan ennätys Hangon radan osalta voidaankin painaa varmasti historian kirjoihin, koska tulevat päivityspalat radan asfalttiin tulevat parantamaan kierrosaikoja joidenkin arvioiden mukaan jopa sekunnin luokkaa.

Aika-ajon tulokset

 

Valmiina ensimmäiseen erään

Yhdessäkään erässä ei tänään vältytty kosketuksilta tai ulosajoilta taikka kolareilta. Erässä numero yksi kakkosmutkaan yritettiin kerätä nippua kasaan radalle, mutta tässä tilanteessa nippu muuttuikin yksilöksi ja Kim Ehrstedt pyörähti aina varikon ulostuloalueelle saakka, mistä matka jatkui takaa-ajo asemassa loppu erän. Erässä yksi keskeytyksiä tuli yhteensä 4 kappaletta. Myöskin radalle asetettu valotaulu aiheutti hieman hämmenystä ja autot 44, 18 ja 12 ajoivat varikolle ennen virallisena ruutulippuna käytettyä fyysistä lippua. Ruutulipun käytöstä sovittiin kyllä ohjaajakokouksessa, mutta pitkän erän jälkeen muisti taisi hieman pätkiä. Tuloksiin tämän kolmikon ennenaikainen maalintulo ei kuitenkaan vaikuttanut.

I Erän tulokset

 

Toisessa erässä vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti. Varoituslippuakin jouduttiin heiluttelemaan. Tiukka tilanne nähtiin, kun autolla nro 98 ajanut Teemu Korhonen yritti kuitata nro 33 ajanutta Walther Schlegeliä taka”suoran” tiukassa kaasu pohjassa ajettavassa mutkassa. Ohitusyritys päätyi kontaktiin, mikä aiheutti keskeytyksen molemmille osapuolille. Onneksi henkilövahingoilta ja suuremmilta autovahingoilta vältyttiin tällä kertaa. Tuo pahamaineinen takasuoran mutka on radan vaarallisin paikka ohittaa, koska ajolinja on vauhdin takia erittäin tiukka ja jompikumpi joutuu aina antamaan periksi. Jos kumpikaan ei tätä tee, niin lopputulos on aina ulosajo tai kolari.

II Erän tulokset

 

Silversandin paahde ja pitkä päivä alkoi tehdä tehtäviään kolmanteen erään lähdettäessa. Paahde ja pitkäT päiväT teki vaikutuksen myös tekniikkaan: 44 TiKo Racing ei päässyt lähtemään matkaan tekniikkamurheiden vuoksi. Näin ollen matkaa jatkoi 15 kuljettajaa, joista epäonnea koki jälleen hyvin päivänsä aloittanut 33 Walther Schlegel tulpanjohdon irtoamisen vuoksi jo kierroksella yksi. Kolmen kärki jatkoi läpi päivän jatkunutta kovaa vääntöä kärkipaikoista. Kilpailullisesti siistein erä tänään, mihin päivä oli hyvä päättää.

III Erän tulokset

 

Päivän kovimman pistepotin keräsi Harri Kananen 73 pisteen turvin.
Toiseksi kovin pistepotti Ristolainen Racing: 70 pistettä
Kolmanneksi Toni Tilaeus: 50 pistettä.

Neljänneksi eniten pisteitä keräsi Erien 1, 2 tai 3 nopeimman kierrosajan ajanut Teppo Kouhia (nopein kierrosaika erässä 1: 38:766) 45 pisteellään.

Päivän pisteet

 

Sarjajohdossa jatkaa Harri Kananen 143 pisteen turvin. Toisena Ristolainen Racing 124 pisteellä. Sijat 3-5 ja 6-10 tasaisissa ryppäissä tässä vaiheessa kautta. Osakilpailuita on vielä viisi jäljellä ja kahden huonoimman kisan pisteet mitätöidään sarjan viimeisessä osakilpailussa.

Pistetilanne 2.osakilpailun jälkeen

Päivän nopeimmat

Seuraava osakilpailu Lavinnossa 13.7.2019 Lavinnon kisaviikonlopun yhteydessä, minkä jälkeen sarja siirtyy Hankoon kahden osakilpailun ajaksi elokuulle. Sarja jatkuu sen jälkeen syyskuun ajan Lavinnossa ja viimeinen osakilpailu ajetaan Hangossa. 8sarja päätetään viime vuotiseen tapaan Lavinnossa Dark kartin merkeissä, minkä yhteyteen järjestetään iltatapahtuma.