13.10.2018 Harri Kananen sarjavoittoon

Kaudella 2018 takaa-ajo asemassa lähes läpi kauden ajanut Harri Kananen onnistui täydellisellä suorituksellaan ajamaan itsensä sarjavoittoon 353 pisteellä. Sarjakakkoseksi toistamiseen suoriutui Kim Ehrstedt 330,5 pisteellä.

Sarjakolmoseksi itsensä ajoi kauden debytantti joukkue/kilpailija Ristolainen Racing 271 pisteellä. Tämä on upea suoritus kun ottaa huomioon, että kyseisellä joukkueella/kilpailijalla ei ollut aikasempaa kokemusta kilpailemisesta kartingin saralla. Tietotaito ja perehtyminen kuitenkin kantoi hedelmää tälle tiimille, mikä tulee varmasti ensi kaudella olemaan kova ehdokas sarjavoittajaksi asti.

Sarjan nuorimman Eemil Mäkisen suoritus sarjataulukossa neljänneksi on myös upea suoritus!. Eemilillä oli lähes läpi kauden “yllään” menestyspainot, mikä hidasti kaverin menoa.Eemilin vauhti kauteen 2017 nähden oli kuin eri planeetalta. Huolimatta nuoresta iästä ja menestyspainoista Eemil piti tasoaan yllä läpi kauden ja onnistui hakkaamaan itsellensä tasaisesti pisteitä sarjataulukkoon. Kehitys kauteen 2017 oli kaverilla todella huimaa!

 

Lopullinen sarjataulukko

 

Kiitos kaudesta 2018

Ajatuksemme sarjaa perustaessa oli, että saisimme aikaiseksi Raket 120 paikallisharrastajille kahdella eri radalla tasaisen, helpon ja edukkaan Raket 120 -sarjan. Oli suuri ilo kauden aikana nähdä se, että ainakin tasaisuuteen ollaan päästy. Ratkaisuhetket sarjan loppusijoituksista käytiin aina viimeisen osakilpailun viimeisessä erässä. Sarjan 7 kärki sijoittui 104 pisteen sisälle toisistaan ja sarjan 3-7 sijat ratkottiin 22 pisteen erolla toisiinsa nähden. Tästä on hyvä jatkaa kauden 2019 suunnittelua ja jatkaa työtä sarjan eteen.

Kehitysideoita ja toiveita voi osoittaa koska vain. Niitä otamme mielellämme vastaan, jotta sarjaa saadaan kehitettyä kilpailijoille paremmaksi.

 

Kaudella 2018 palkitut

Pro -luokassa:

Sarjavoittaja: Harri Kananen – kiertopalkinto + Douglas Wheel vannesarja

Sarjakakkonen: Kim Ehrstedt – lahjakortti (Dunlop SL1, arvo 125e)

Sarjakolmonen: Ristolainen Racing – lahjakortti (ajokengät Speed Torino KS-3)

 

Tunnustuspalkintoja:

Kauden juniori palkinto: Eemil Mäkinen
Kauden juniori palkinto: Walther Schlegel
-kauden junioripalkinnolla palkitaan kauden aikana menestystä saaneita alle 18-vuotiaita useammassa kilpailussa kilpailleita.

Kauden nopein kierrosaika Lavinnossa: 33,660 JHTECH Racing
Kauden nopein kierrosaika Hangossa: 38,702 Harri Kananen

Kauden tulokas: Ristolainen Racing
-mukaan saadaan aina uusia kasvoja, mikä on mukavaa. Toiset heistä onnistuvat heti, toiset vasta tulevaisuudessa.

Kauden herrasmieskuljettaja: Toni Tilaeus
-Herrasmies on herrasmies, niin radalla, kuin varikolla.

Kauden tasonnostaja: Eemil Mäkinen
-edelliseen kauteen nähden tulostasoaan eniten nostanut

Kauden “periksiantamaton”  palkinto: Tommi Elonen
-kilpailutilanne on ohi vasta silloin, kun mitään ei ole tehtävissä. Joskus tämä kantaa hedelmää, joskus ei.

 

Junior -luokan palkinnot:

Sarjavoittaja: Kim Eklund
Sarjakakkonen: Mikko Sirén
Sarjakolmonen: Mortti Honkavaara

 

Raket 120 moottoriarvonnan voittaja: Tommi Elonen