10.10.2018 7.osakilpailu

8sarjan kauden viimeinen (7.) osakilpailu ajettiin 6.10.2018 Hangossa rapsakassa syyskelissä menneenä lauantaina. Alkuasetelmat viimeiseen osakilpailuun olivat kutkuttavat, koska teoreettiset mahdollisuudet sarjavoittoon oli peräti 8 kilpailijalla/joukkueella. Sarjajohdossa viimeiseen osakilpailuun lähti Kim Ehrstedt 272 pisteellään takanaan sarjakakkonen Harri Kananen 244 pisteellä.

Paikan päälle Hankoon saatiin kaikkiaan 18 kilpailijaa, mikä on 8sarjan historian Hangon osakilpailuiden suurin osanottajamäärä. Tästä lähtöasetelmasta oli hyvä lähteä viimeiseen osakilpailuun, missä jaossa oli 1,5 kertaiset pisteet. Etenkin kun mukana oli kaksi uutta nimeä kauden 2018 osanottajaluettelossa ja kovia ajomiehiä molemmat.

 

Harjoitukset

Harjoituksiin lähdettiin märälle radalle ja monella tuntui olevan vaikeuksia alittaa 40 sekunnin kierrosaikoja. Koko joukkiosta tähän pystyi vain Toni Tilaeus ja Harri Kananen. Kahdelta kauden uudelta nimeltä nähtiin myös vähän suuntaa antavaa vauhtia hyvien kierrosaikojen muodossa. Ajanoton puolella syntyikin ajatus siitä, että aika-ajot tulevat olemaan todella tiukka vääntö 5:lle ensimmäiselle jaettavista pisteistä.

Harjoitusten tuloksia:
Harjoitus I
Harjoitus II

 

Aika-ajot

Rata kuivui harjoitusten ja taukojen aikana sopivasti aika-ajoja varten ja useamman joukkueen/kilpailijan vaihtaessa tuoretta rengassarjaa alle saatiin hyvät lähtöasetelmat aika-ajojen vääntöön. Kuten odotettavissa olikin, niin aika-ajoissa nähtiin todella kovaa vääntöä ja tulosmonitoriin pamahteli toinen toistaan nopeampia kierrosaikoja radan parantuessa aina lisää, kun mentiin kohti aika-ajon viimeisiä minuutteja.

Aika-ajoissa kovimman kierrosajan tauluun veti Harri Kananen ajalla 38s702. Toiseksi kauden debytantti Ristolainen Racing (S.Ristolainen) ajalla 38s827 ja kolmanneksi itsensä sai hilattua Toni Tilaeus vain 5 tuhannesosan erolla Ristolainen Racingiin (38s832). Neljänneksi itsensä ajoi kauden aikana hyvään vauhtiin päässyt Timo Elone ajalla 39s063 ja viiimeisellä pistesijalle Kim Ehrstedt (aika-ajon 5.) ajalla 39s085.

Aika-ajoissa 14 kuljettajaa ajoi itsensä alle sekunnin sisään toisistaan, mikä on todella hyvä suoritus. Sijat 6-14 ratkottiin 0,424 sekunnin hajonnalla toisistaan.

Aika-ajojen tulokset

 

ERÄ I

Erään yksi lähdettiin hallitsevan 8sarjan mestarin johdolla, joka onnistui pitämään tasaista vauhtiaan yllä aina Erän alusta loppuun saakka. Takanaan aivan kannassa kiinni Ristolainen Racing ja Timo Elonen. Toisen ryppään ja taistelun muodosti kolmikko Kim Ehrstedt, Eemil Mäkinen ja Toni Tilaeus, jotka kävivät kovaa taistelua jaettavista pisteistä keskenään jääden sekunnin päähän kärkikolmikosta. Toisen ryppään kolmikko tiedosti sarjataulukon tilanteen ja puristi kyllä kaiken irti itsestään, mitä vain irti sai. Erän ja taistelun edetessä Ristolainen Engineeringin T.Ristolainen onnistui hilaamaan itseään kierros kierrokselta lähemmäksi ajaen suurimman osan ajasta ylväässä yksinäisyydessään takanaan Tommi Elonen.

Erän lähtöhässäkässä seitsemänneltä sijalta joukon hännille tipahtanut Jouni Räsänen onnistui punnertamaan itsensä keskeytyksien ja oman vauhtinsa avulla sijalle 12.

Ensimmäisessä erässä keskeytyksen koki Tero Ikonen, Teppo Kouhia ja Iiku Törmälä.

Ensimmäisen erän tuloksiin

 

ERÄ II

Toisen erän parhaimman lähdön sai Kim Ehrstedt, joka onnistui nostamaan itsensä kolmannelle sijalle kierroksella. Hyvä startti suli kuitenkin nopeasti pois kierroksella yksi, kun Timo Elonen pääsi kuittaamaan Kimin. Kimillä tuntui puuttuvan viimeiset pari kymppää moottorista ja vaikka kaikkensa hän yritti, niin Timo Elonen kuittasi.

Kimi jatkoi taisteluaan sijoituksista jälleen Toni Tilaeuksen ja Eemil Mäkisen kanssa. Toni onnistui sitten lopulta pitkän yrittämisen jälkeen kuittamaan Kimin kierroksella 16, minkä jälkeen Toni aloitti raivokkaan kolmen kärjen jahtaamisen, kun Ristolainen Racing ja Timo Elonen kävivät omaa taisteluaan sijasta 2.

Maaliin ajoi kaikkiaan 16. kilpailijaa/joukkuetta ja keskeytyksen koki Ristolainen Engineering sekä jälleen Teppo Kouhia.

Erän II tuloksiin

 

ERÄ III

Kolmanteen erään lähdettiin siinä asetelmassa, että kaikki oli vielä täysin auki taistelussa sarjapaikoista 3-6. Sarjavoiton tilanne ennen 7.osakilpailua oli kääntynyt, kuin ihmeen kaupalla Harri Kanasen eduksi ja hän oli nyt 3 pisteen johdossa Kim Ehrstedtiin verrattuna kolmanteen erään lähdettäessä. Kimillä ainoa mahdollisuus sarjavoittoon oli sijoittua sijalle 6., niin että Harri Kananen tulisi maaliin hänen takanaan. Harri oli esittänyt kolmanteen erään mentäessä täydellisyyttä hipovaa ajoa todella nopealla vuokrakoneellaan. Mahdollisuudet olivat laihat, mutta täysillä lähdettiin tietysti matkaan. Etenkin kun kysymys on lajista, missä voi mitä vain sattua.

Harri Kananen jatkoi samoilla linjoilla, mitä oli tehnyt edellisissä erissä: eli johtopaikalla olemista virheittä. Perässään edelleen myös upeaa ajoa päivän aikana esittänyt Ristolainen Racing. Toni Tilaeus sai kolmannessa erässä ihan hyvän lähdön aikaiseksi ja liittyi taistelemaan sijasta nro 3 yhdessä Timo Elosen kanssa. Taistelua käytiin aina kierrokselle 13. asti, jolloin Toni onnistui tekemään kuittauksen Timosta ja ajoi maaliin kolmanneksi. Kimi sijoittui erässä neljänneksi takanaan Tommi Elonen, jonka perässä Jouni Räsänen, joka pääsi kuittaamaan pidon kanssa kärsineen Eemil Mäkisen.

Kolmannen erän jälkeen vielä loppukatsastuksiin, mikä piti pistelaskentaa hetken aikaa jumissa.

Kolmannen erän tulokset

 

Päivän pisteet

Harri Kananen ajoi täydellisellä suorituksella itselleen täydet mahdolliset 120 pistettä (80×1,5). Toinen täydellisyyttä hipova suoritus oli Ristolainen Racingin suoritus 96 pistettä (64×1,5), mikä hilasi kyseistä kilpailijaa kokonaispistetaulukossa roimasti ylöspäin sijalta 7. Onnistujien joukkoon voi laskea mukaan myös Timo Elosen, joka keräsi kaikkiaan 72 pistettä (48×1,5), mikä oli kyseiseltä kilpailijalta kauden paras suoritus.

Päivän pisteet lopulta:

1 Harri Kananen 120,0
2 Ristolainen Racing 96,0
3 Timo Elonen 72,0
4 Toni Tilaeus 64,5
5 Kim Ehrstedt 58,5
6 Eemil Mäkinen 45,0
7 Tommi Elonen 40,5
8 Jouni Räsänen 31,5
9 Mika Rajala 31,5
10 Jani Malin 25,5
11 Ristolainen Engineering 19,5
12 Tiko Racing 15,0
13 Iiku Törmälä 12,0
14 Walther Schlegel 10,5
15 IceOne 9,0
16 KS Racing 7,5
17 HS Safety 3,0
18 Teppo Kouhia 0,0

 

Päivän pisteiden perusteella poikkeuksellisesti ensimmäistä kertaa kauden aikana jaettiin myös palkintopokaalit. Mistä on tarkoitus tehdä vakiokäytäntö kaudella 2019. Tällä kertaa mukana oli kilpailun luonteen vuoksi myös sponsorina toiminut Full Moon, mikä palkitsi kolmikon lahjakortein. Full Moon on kotimainen valmistaja, mikä valmistaa mm. laadukkaita lakanoita. Näin ollen vauhti seuraa myös viimeisestä osakilpailusta mahdollisesti myös kotiin asti lakanoiden muodossa!

 

Dark Kart

Sarjan viimeinen osakilpailu ajettiin siis Hangossa, mutta sarja päätetään virallisella viimeisellä tapahtumalla Lavintoon 13.10. Dark Kart kilpailun yhteydessä ajojen jälkeen järjestetään 8sarjan palkintojenjakotilaisuus, missä jaetaan sarjan kaikki palkinnot:

-8sarjan kiertopalkinto
-Kokonaispisteiden I-III pokaalit ja tuotepalkinnot
-Palkitaan kaudella onnistuneita joukkueita/kilpailijoita
+ arvotaan viime vuotiseen tapaan Raket 120 -moottori kaikkien niiden kesken, jotka ovat osallistuneet vähintään viiteen osakilpailuun kauden aikana.
++ juomaa ja kevyttä evästä tarjolla paikan päällä. Omiakin saa ja voi ottaa mukaan.

 

8sarjalaiset: tervetuloa Dark Kartiin, joka kilpailemaan tai vain katsomaan sekä osallistumaan iltatilaisuuteen. Tervetuloa myös ne, jotka eivät 8sarjaan ole osallistuneet, joko katsomaan tai kilpailemaan.

Lisätiedot Dark Kartista: http://www.8sarja.net/2018/10/05/5-10-2018-dark-kart/

 

Hangon osalta suuri kiitos kauden aikana kilpaileille ja kaikille niille, jotka ovat osallistuneet järjestelyihin! Tähän kuvaan on hyvä päättää kausi Hangon osalta!

 

KIITOS!