4.10.2018 Päätösosakilpailu

8sarjan kausi 2018 lähenee loppuaan ja tulevana lauantaina ajellaan sarjan päätösosakilpailu Hangossa. Keliennusteet povailevat viikonlopulle epävakaista säätä, mutta lauantain kohdalla näyttää siltä, että säästymme vesisateelta.

Ennakkoilmoittautumiset ovat olleet auki pienen tovin ja ilmoittautumisia 8sarjan päätösosakilpailuun on tullut 11 kappaletta lauantain kisaan. Ennakkoilmoittautumisen voi vielä jättää tämän päivän aikana (4.10.2018 klo 22.00 mennessä), mikä oikeuttaa pieneen ennakkoilmoittautumis hintaan.

 

Viimeisestä osakilpailusta on luvassa 1,5 kertaiset pisteet normaalia pistelaskentaa käyttäen. Jos kilpailija olisi aika-ajojen nopein ja voittaisi jokaisen ajetun erän, niin hän keräisi päivän aikana normaalisti 80 pistettä. Viimeisessä kisassa nämä päivän aikana kerätyt pisteet kerrotaan 1,5 kertoimella, mikä tekee 80×1,5 = 120 pistettä. Eli jaossa on siis huomattavasti suuremmat pisteet ja tämä pitää useamman kaverin kovassa taistelussa lopullisesta pistetaulukon sijoituksesta.

Tässä yhtälössä on vielä yksi muuttuva tekijä lisää: 7 ajetun osakilpailun huonoimman osakilpailun kokonaispistetulos lasketaan pois. Jos yksi tai useampi osakilpailu on jäänyt välistä, niin tämä tarkoittaa automaattisesti sitä huonointa tulosta. Kuluvana kautena tähän mennessä ainoastaan Eemil Mäkinen ja Toni Tilaeus on ajanut kaikki osakilpailut. Näin ollen, jos molemmat ajavat tulevana lauantaina, niin kauden huonoin tulos vähennetään kokonaispistesaldosta.

 

Pistetaulukko 10 parhaan osalta ennen viimeistä osakilpailua:

 1. Kim Ehrstedt 272 pistettä
 2. Eemil Mäkinen 244 pistettä
  • Tähän mennessä huonoin tulos 5.osakilpailu Hangossa 24 pistettä (244-24 = 220 pistettä)
 3. Harri Kananen 233 pistettä
 4. Tommi Elonen 209 pistettä
 5. Toni Tilaeus 198 pistettä
  • Tähän mennessä huonoin tulos 6.osakilpailu Lavinnossa 3 pistettä (198-3 = 195 pistettä)
 6. Timo Elonen 192 pistettä
 7. Ristolainen Racing 175 pistettä
 8. Harri Heinänen 172 pistettä
 9. Tuukka Pakkala 126 pistettä
 10. Team 107 117 pistettä

Teoreettisesti sarjavoittoon mahdollisuus on vielä niillä kilpailijoilla, joilla kasassa on tähän mennessä vähintään 153 pistettä. Tällöin Kim Ehrstedtin on jätettävä kilpailu väliin tai olla jäämättä pisteittä viimeisessä kisassa. Lajissa on tietysti kaikki mahdollista, mutta on epätodennäköistä, että murhetta olisi Kimillä matkassa niin paljon, että pisteitä ei tulisi lainkaan.

Erot sijojen 2-8 välillä on teoreettisella laskukaavalla 61 pistettä ja tähän kovaan joukkoon kuuluu monta sellaista nimeä, millä on hyvät mahdollisuudet kerätä täyspotti viimeisessä kisassa tai napsia todella hyviä sijoituksia erissä sekä aika-ajossa. Näin ollen kamppailu näistä tulee olemaan suoraan sanottuna erittäin mielenkiintoista seurattavaa pitkin päivää.

Pistetaulukkoa pyritään päivittämään kilpailupäivän aikana aktiivisesti, jotta eroja pystytään seuraamaan ja latautumaan seuraavaan erään.

 

MUISTUTUS

Varaathan poikkeuksellisesti osanottomaksun käteisenä mukaan paikan päälle. Korttimaksupääte ei ole käytettävissä ja osanottomaksut menevät suoraan Hangon UA:lle. Seuran harjoituskilpailun statuksen vuoksi (SyysSurinat): varaathan myös lisenssin mukaasi tai maksun tutustumislisenssiä varten (25 euroa).