16.7.2018 4.osakilpailu tulokset

8sarjaa ajeltiin menneenä viikonloppuna Hausjärven Lavinnon karting radalla Lavinnon Cadet karnevaalejen yhteydessä. 8sarjan 4.osakilpailu saatiin päätökseen lauantaina 14.7.2018. Tällä kertaa mukana oli 11 osanottajaa 160kg (Pro) -luokassa ja 2 osanottajaa 135g (Junior) -luokassa.

Lauantai vietiin läpi seuraavanlaisella kaavalla osana muita luokkia:

  • 2x Vapaat harjoitukset 15min yhteislähdöllä 160+135kg luokat
  • Aika-ajo 15min yhteislähdöllä
  • Erät normaaliin tapaan 25 kierrosta per erä.

 

Lauantain osakilpailuun lähtiessä asetelmat olivat sellaiset, että Harri Heinänen oli sarjajohdossa, kakkosena Kim Ehrstedt ja sarjakolmosena Eemil Mäkinen. Tämän johdosta kolmikolle määrättynä menestyspainot.

Erot pistetaulukossa ennen 4. osakilpailua olivat viime kauden tilanteeseen nähden todella pienet ja odotettavissa olikin, että sarjataulukko tulisi muuttumaan melko rankalla kädellä. Ja näinhän siinä kävikin.

Jo viime vuonna havaittiin, että vaikka Lavinto keskellä metsää onkin, niin rata houkuttelee lähiseudun harrastajia paikalle. Tämä havaittiin myös 4.osakilpailussa, sillä mukaan saatiin uusia nimiä kaksikin kappaletta.

 

AIKA-AJO

Aika-ajoissa nähtiin kovaa vääntöä paikallisten kavereiden välisenä mittelönä. Aika-ajojen tulostauluun kovimman ajan paukutti Harri Kananen, joka sai varmistettua itsensä paalupaikalle. Toiseksi aika-ajoissa sarjan uusi nimi Ville Vienonen. Aika-ajoissa pettymyksen koki Kim Ehrstedt, joka joutui keskeyttämään jo lämmittelykierroksella ajonsa moottorin sammumiseen.

14072018_aikaajo_160kg

 

ERÄ I

Ensimmäisen erän lähdössä ajanottotorni havaitsi selvän varaslähdön, mistä kilpailunjohto päätti antaa Harrille rangaistuksena 3s aikasakon. Aikasakosta huolimatta harri saavutti maaliviivan lähes 10 sekuntia ennen toiseksi sijoittunutta Ville Vienosta. Vaikka rangaistus olisi ollut kovempikin aikasakon muodossa, niin sillä tuskin olisi ollut suurta merkitystä lopputulokseen. Ensimmäisessä erässä Harrin vauhti oli kyllä selkeästi muita nopeampi. Sarjakakkonen Kim Ehrstedt esitti huiman nousun viimeiseltä lähtöpaikalta, nousten aina viidenneksi asti parantaen mahdollisuuksiaan seuraavaan erään.

14072018_ERÄ 1_160kg

 

ERÄ II

Toisen erän lähtö sujui tällä kertaa paremmin ja myöskin radalla nähtiin selvästi enemmän kamppailua. Toisen erän keskeyttäneet olivat Iiku Törmälä ja Pekka Vainonen.

14072018_ERÄ 2_160kg

 

ERÄ III

Pitkä helteinen päivä ja ehkä se vähäisempi kauden aikana harjoittelu alkoi näyttää itseään kolmannessa erässä. Pitkin päivää hurjinta vauhtia pitänyt Harri Kananen joutui puolustamaan tosiaan paikkaansa kolmannessa erässä ja Ville Vienonen roikkuikin koko erän ajan Harrin kannassa kiinni. Kärkikaksikon taistelu aiheutti sen, että lähtörytäkässä välimatkan päähän jääneet Kim Ehrstedt ja Eemil Mäkinen alkoivat saavuttaa kahden kärkeä. Tilanne raukesi siihen, kun hienosti kahden kärjen ohi päästänyt HS-Safetyn Harri Salo teki pienen arviointivirheen kierroksella 18 ja jäi pääsuoraa edeltävään shikaanin pieneksi tulpaksi Kimmenin ja takaa tuleen Eemilin eteen. Ruutulipulle ajoi kolmannessa erässä ensimmäisenä Harri Kananen puolen sekunnin erolla Ville Vienoseen. Kim Ehrstedt kolmannen erän kolmas 3,6 sekunnin erolla Ville Vienoseen ja 0,6 sekunnin erolla neljäntenä maaliin tulleeseen Eemil Mäkiseen.

14072018_ERÄ 3_160kg

 

Päivän pisteet:

Harri Kananen jatkoi dominointiaan Lavinnon karting radalla kerätän täyden 80 pisteen potin. Ville Vienonen onnistui olemaan päivän toinen jokaisessa pisteitä kerryttävässä lähdössä ja näin hän keräsi 64 pistettä. Eemil Mäkisen ja Kim Ehrstedtin pisteet ratkesivat vain pisteen erolla toisiinsa nähden. Team 107 onnistui hienosti päivän aikana ja jokainen erä oli ajoltaan ehjä. Tästä hyvä pistepotti sarjataulukkoon yleensä kovaa epäonnea kokevalle tiimille.

 

Sarjataulukko:

Sarjakärkeen neljännen osakilpailun jälkeen nousi Harri Kananen tasapisteissä Kim Ehrstedtin kanssa. Menestyspainojen vuoksi tasapistetilanteessa sarjaero ratkaistaan viimeisimmäksi ajetun osakilpailun pistetuloksen mukaan. Toisen onni on yleensä toisen epäonni ja tässä tasapistetilanteessa ei mahdollisesti oltaisi ilman Kimin keskeytystä aika-ajoissa. Sarjataulukkoa ajatellen asetelma Hangossa ajettavaan 5.osakilpailuun tulee olemaan herkullinen. Sarjan ykkönen ja kakkonen on jo valmiiksi jättänyt yhden osakilpailun väliin, kuten myös sarjanelonen Harri Heinänen. 5.osakilpailuun lähtiessä ollaan todella kutkuttavassa asetelmassa, vaikka kärki onkin saanut repäistyä eroa muihin hieman.

Osakilpailuita on tosin vielä kolme jäljellä ja mitä vaan voi tapahtua. Tähän mennessä kaikki osakilpailut ovat ajaneet vain Toni Tilaeus ja Eemil Mäkinen, mikä tulee rokottamaan alla näkyvää pistepottia, kun sarjan loppupisteitä lasketaan. Taistelu sijoituksista ei ole vieläkään siis ohitse ja taistelua tullaan tänä vuonna käymään aina viimeiseen osakilpailuun asti, mikäli tahti jatkuu samanlaisena.

1 10 Harri Kananen Rosso Korsa 186,0
2 18 Kim Ehrstedt MacMinarelli 186,0
3 11 Eemil Mäkinen Rosso Korsa 160,0
4 49 Harri Heinänen Birel 146,0
5 22 Toni Tilaeus MacMinarelli 133,0
6 4 Tommi Elonen FormulaK 114,0
7 107 Team 107 Rosso Korsa 113,0
8 57 Timo Elonen Sodi 112,0
9 32 Tuukka Pakkala Sodi 79,0
10 92 Iiku Törmälä MacMinarelli 70,0
11 25 Ristolainen Racing Mad Croc 69,0
12 99 Ville Vienonen Zanardi 64,0
13 98 KS Racing MBA 36,0
14 65 Pekka Vainonen Rosso Korsa 34,0
15 79 Teppo Kouhia Rosso Korsa 27,0
16 12 HS Safety Rosso Korsa 27,0
17 44 Tero Ikonen TonyKart 26,0
18 33 Walther Schlegel MBA 21,0
19 52 Seppo Pekkala CRG 12,0
20 93 Atte Schumilov Extremekart 12,0
21 9 Mortti Honkavaara Rosso Korsa 12,0
22 71 Hannu Karvinen MBA 9,0

 

Viikonlopun yhteenveto

Tiivistetysti voi sanoa, että olipahan oman historian kautta aikain kuumimmat kisapäivät. Lavinnon sijainti suojaisassa eräänlaisessa montussa mahdollisti lämpömittarilukemien hurjan nousun. Lauantai käytiin läpi ukkosuhan alla, mikä kiersi kun kiersikin Lavinnon ja vesipisaroita saatiin vain muutama radalle. Lauantai oli poikkeuksellinen myös senkin osalta, että tuulen virettä ei nähty sitten yhtään! Tästä huolimatta Lavintoon kerääntyi 12 pikkukuskin joukkio, mikä suoriutui kuumasta päivästä aivan upeasti! Jo pelkästään osallistumisesta lauantain kilpailuun oli kaikilta osallistujilta erittäin suurta kunnioitusta herättävä teko, sillä joidenkin ratahenkilökunnan lähteiden mukaan mittari kohosi varjossa reippaasti yli 30c asteen lukemiin! Puolet lauantaina kisailleista kilpailijoista tulivat tai jäivät myös sunnuntaille ja vetivät vielä astetta kuumemman päivän radalla.

Suuri kiitos 8sarjan järjestäjien puolesta kaikille Lavinnon Cadet karnevaaleihin osallistuneille, 8sarjalaisille ja radan porukalle. Teitte viikonlopusta mahtavan ja mieleenpainuvan kokemuksen.

Erityisen suuri kiitos aivan mahtavista tarjoiluista kahviossa. Kaikki oli täyttä kymppiä kioskissa! Italialaistyyppinen lounas molempina päivinä osui ja upposi.

Seuraavan kerran 8sarjalaiset kokoontuvat toivon mukaan sankoin joukoin Hangossa 5.osakilpailussa 18.8., jolloin ohjelmassa on lauantaina 8sarjaa ja sunnuntaina Hangon Viikkokisasarjaa. Matkailusesonkin on kyseisenä ajakohtana jo hyvin pitkälti laantunut siitä kovimmasta, mutta viikonloppu osuu samalle ajankohdalle Hanko Pride -tapahtuman kanssa. Koko viikonlopulle jääville suositellaan majoituksen varaamista mahdollisimman nopeasti.