9.6.2018 3.Osakilpailu HANKO

Sarjan kolmas osakilpailu on ajettiin launtaina Hangossa 9.6.2018. Paikan päälle saatiin hyvä määrä kisaajia, joista peräti kaksi joukkuetta/kilpailijaa oli uusia tulokkaita. KS Racing (T.Korhonen&J.Soini), joille Hangon rata oli ennestään tuttu vuokra-auto puolelta. Kauden toinen tulokas HS-Safety (Harri Salo) sai tulikasteen 8sarjaan ja Hangon rataan.

Kilpailupäivää edeltävillä viikoilla rataa on päivitelty monin paikoin lisäämällä ja päivittämällä rengasvalleja sekä poistamalla jonkin verran kasvillisuutta. Viimeisin päivitys oli kilpailupäivää edeltävänä maanantaina ja tiistaina tehdyt maalaustyöt. Lähtösuoralle maalattiin ryhmitysviivat, rataan lisättiin punainen viiva ja kanttarit saivat myös uutta väriä pintaan. Suurta vaikutusta tämä ei tehnyt kisan kulkuun, mutta selkeytti esimerkiksi lähtöjä hyvinkin paljon.

Aika-ajo

Harjoitusten jälkeen aika-ajoihin lähdettiin 14 tiimin voimin, joista 5 kisaajaa otti alleen tuoreen rengassarjan. Tämä näkyikin hyvin kierrosajoissa, koska paalulle huitaisi Toni Tilaueus 38s831 kierrosajalla, toiseksi sijoittui Harri Heinänen 38s942 kierrosajalla, kolmanneksi Tuukka Pakkala 38s974 ajalla ja neljänneksi Ristolainen Racing 39s065 ajalla. Viidenneksi sijoittui Kim Ehrstedt, joka ajoi 1.osakilpailun rengassarjalla, millä oli otettu alle myös aika paljon treeniä. Näille viidelle ensimmäiselle jaettiin pisteet.

2018-06-09_153609_Tulokset_8sarja 3.osakilpailu 9.6.2018 HANKO_Aika-ajo

ERÄ I

Erään I lähdettiin aika-ajojen perusteella Toni Tilaeuksen toimiessa sarjan historian aikana ensimmäistä kertaa masterina ja ylipäätään ensimmäistä kertaa karting “uransa” aikana. Toisena lähtenyt Harri Heinänen onnistui kuittamaan aivan varaslähdön rajamailla Toni Tilaeuksen ensimmäisen kierroksen aikana pitäen Tonia takanaan 9 kierroksen ajan, minkä jälkeen Toni pääsi kuittaamaan Harrin. Sarjan toisessa osakilpailussa dominoinut Mortti Honkavaara oli ensimmäisen erän kärsijä jo ennen lähtöä, kun sarjan nuorimman kuljettajan moottori sammui ennen lähtölippua ja herra jäi viimeiseen mutkaan. Onneksi avulias kanssakilpailijan mekaanikko avitti Mortin takaisin matkaan ja hän pääsi kunnialla maaliin.

Jo toisen kierroksen aikana nähtiin ensimmäinen keskeytys, kun Walther Schlegel keskeytti lähdön varikolle takapyörän irtoamisen vuoksi tipahtaen näin viimeiselle paikalle.

Ensimmäisen erän voitti Toni Tilaues vain muutaman sekunnin erolla Harri Heinäseen nähden. Kim Ehrstedt nosti itsensä hienosti kolmanneksi ja Ristolainen Racing piti oman paikkansa aika-ajoista. Viimeisiä dramaattisia hetkiä koettiin kahden viimeisen kierroksen aikana, kun Hannu Karvinen keskeytti toiseksi viimeisellä kierroksella varikolle ja Harri Heinäsen pakoputki hajosi viimeisten mutkien aikana. Harri kuitenkin onnistui sinnittelemään ruutulipulle saakka säilyttäen hyvin onnistuneen aika-ajonsa paikan.

2018-06-09_161657_Tulokset_8sarja 3.osakilpailu 9.6.2018 HANKO_Erä I

ERÄ II

Toisen erän alussa Kim Ehrstedt onnistui kuittaamaan ensimmäisen erän kärkikaksikon: kiilaten itsensä ykköseksi. Kimi ajoikin varmoin ottein itsensä läpi loppulähdön erän voittajana maaliin. Toisessa erässä nähtiin vähän verisempää taistoa ja muovikin pääsi kolisemaan jonkin verran. Viime kauden voittaja Harri Kananen onnistui taistelemaan itsensä hetkellisesti jo kolmanneksi saakka vetäen perässään 7 auton letkaa. Pitkän taistelun ja kovan kilpailutilanteen jälkeen Harri sekä Tuukka olivat kärsijinä yhteenotossa, missä Tuukka kiipesi Harrin takapuskurin päälle jumiuttaen molempien ajon kakkosmutkaan. Suurin voittaja tämän tilanteen jälkeen oli Timo Elonen, joka pääsi kuittaamaan itsensä hienosti kolmoseksi. Timon uusi pakettikone on nostanut kaverin taisteluihin todenteolla ja tätä nähtiin jo sarjan kakkos osakilpailussa Lavinnossa.

Komeimman nousun teki ahkera Silversandin karting radan tahkoaja Walther Schlegel, joka nosti itsensä monen tilateen jälkeen viidenneksi asti lähtien paikalta 14. Toisessa erässä keskeytyksen koki ensimmäisellä kierroksella Hannu Karvinen ja syynä pakosarjan irtoaminen, mitä nähtiin toisessa osakilpailussa hyvinkin paljon.

2018-06-09_170149_Tulokset_8sarja 3.osakilpailu 9.6.2018 HANKO_Erä II

ERÄ III

Kolmanteen erään lähdettiin ilman HS-Safetyn Harri Saloa, joka joutui keskeyttämään päivän muiden menojensa vuoksi. Kolmannessa erässä taistelu paikoista oli toista erää kovempaa, mutta yllättävänkin siistiä. Nyt nähtiin jälleen kolmospaikan kaverin ylläpitämää junaa, mikä näytti kisan 10 ensimmäisen kierroksen jälkeen kasvavan jo 9 auton mittaiseksi. Erinäiset kamppailutilanteet kuitenkin rikkoivat hienon junamuodostelman, kun mentiin kohti erän loppuvaiheita.

Timo Elosella oli lähdön ensimmäisten kierrosten aikana ongelmia peräpään pidon kanssa, mutta jollain ihmeellä hän onnistui pidättämään häntä jahdanneita Toni Tilaeusta, Harri Heinästä ja Ristolainen Racingia takanaan aina kierrokselle 21 asti, jolloin tällä kaudella ensimmäisessä osakilpailussa debytoinut Ristolainen Racing kuittasi T.Elosen hienolla ohituksellaan.

Lajin raadollisuus nähtiin kisan loppumetreillä, kun Harri Heinäsen keskittyminen herpaantui hetkeksi ennen kakkosmutkaa ja hän teki ajovirheen, mikä johti pyörähdykseen kierroksella 22. Jokaiseen päivän erään kakkosena lähtenyt Harri tipahti tämän vuoksi kuudenneksi.

Viimeisessä erässä Karvisen Hannu keskeytti varikolle konerikon vuoksi. Ja mikäs muukaan, kuin männänrenkaan tappi oli syynä… Hannulla olisi ollut oman vauhdin puolesta hyvä mahdollisuus osallistua kärkikahinoihin: huolimatta siitä, että hän ajelee 2000 -luvun alun rungolla.

2018-06-09_193517_Tulokset_8sarja 3.osakilpailu 9.6.2018 HANKO_Erä III

 

Päivän pisteet

Kim Ehrstedt keräsi kokonaisuudessaan 67 pistettä: nousten sarjataulukossa toiseksi, vaikka hän jätti ajamatta sarjan toisen osakilpailun Lavinnossa. Huolimatta siitä, että Harri Heinäsen kolmas erä epäonnistui hieman, niin hän keräsi 50 pisettä kolmannesta osakilpailusta ja säilytti sarjajohdon 4 pisteen erolla Kim Ehrstedtiin. Viime osakilpailussa kärkivauhtia Harri Kanasen kanssa pitänyt Eemil Mäkinen keräsi tänään pisteitä 31 kappaletta yhdessä Tommi Elosen kanssa. Eemil Mäkinen tipahti sarjan kokonaispisteissä  kolmanneksi vain pisteen erolla neljäntenä olevaan Tommi Eloseen. Eemil saanee tiputtaa painoa siis ensi kilpailuun 164 kiloon, mikä on varmasti helpotus, kun kaveri pääsee omalle kotiradalleen, missä hän tuntuu karkaavan muilta maisemaan.

Toni Tilaeuksen onnistunut päivä siivitti hänet päivän pisteissä kolmanneksi ja nosti sarjan kokonaispistesaldon 103 pisteeseen. Erittäin hienon kisan ajanut Ristolainen Racing sai päivän pisteissä neljännen paikan ja nosti kivasti asetelmia kohti seuraavaa viikonloppua. Timo Elonen jatkoi hyvin mennyttä kautta pitäen itseään tiiviisti taistelussa mukana vain kahden pisteen erolla veljeensä nähden sarjan kokonaispisteissä.

Kolmas osakilpailu oli niin tiukkaa taistoa, että sarjataulukko paikkojen 3-7 on tiukka: tämä viisikko mahtuu 12 pisteen sisälle toisiinsa nähden. Kausi 2018 alkaa näyttämään siihen suuntaan, että kamppailu sijoituksista tulee jatkumaan aina viimeiseen osakilpailuun asti, koska pisterot ovat hyvinkin pieniä. Viime kaudella sarjaa dominoinut Harri Kananen oli kolmannen osakilpailun jälkeen yli 70 pisteen etumatkan turvin muita edellä huolimatta menestyspainoista.

Seuraavaan osakilpailuun Harri Heinänen on sarjajohdossa 160kg + 12kg menestyspainoilla, Kim Ehrstedt sarjakakkosen 160kg + 8kg menestyspainoilla ja sarjakolmonen on Eemil Mäkinen 160kg + 4kg menestyspainoilla.

8sarja pistetaulukko 2018 - 3.osakilpailu PRO
8sarja pistetaulukko 2018 - PRO-1

 

Yhteenveto

Olipahan mielenkiintoinen 3.osakilpailu seurattavana. Hienoa, että mukaan saatiin 14 lähtijän joukkio, joista yksi lähtijä oli normaalisti sarjan junnu -luokassa ajava Mortti Honkavaara, jolla oli kyllä aikamoinen totuttelu valtavaan lisäpainomäärään.

Sarjan debytanttitiimi Ristolainen Racing osoitti vauhdillaan, että pitkäjänteisellä työllä ja analysoinnilla tulosta voi saada aikaan, myös ilman vuosien saman radan kiertoa. On myöskin todella positiivista jälleen kerran saada muita uusia kasvoja mukaan, jotka tällä kertaa olivat KS Racing ja HS-Safety tiimit. Ei mene pitkä aika, kun kaverit sisäistävät kahta eri rataa, niin ovat myös hekin taisteluissa mukana. Tänään tuli hyvä tulikaste heille! 🙂

Erittäin suuri ja lämmin kiitos isolle toimitsijajoukolle, joka ammattimaisesti auttoi homman alusta loppuun saakka järjestelmällisesti kotiin!

 

Päivän tulokset lisätty www.karttimer.fi tulosjulkaisu palveluun. Karttimer on sarjan viralinnen ajanottojärjestelmä ja 100% suomalainen tuote.

PDF -muotoiset tulokset ja pisteet lisätään 8sarjan sivustolle lähipäivien aikana.