6.6.2018 3.osakilpailu aikataulu

8sarjaa on ajeltuna nyt 2.osakilpailua: yksi Hangossa ja yksi Lavinnossa. Kakkosen jälkeen seuraavana on vuorossaan osakilpailu numero kolme, mikä ajellaan Hangossa tulevana lauantaina 9.6.2018. Aikataulu kolmanteen osakilpailuun löytyy tämän postauksen lopusta.

 

1.osakilpailu
8sarjan kauden 2018 ensimmäinen osakilpailu ajeltiin Hangossa 5.5.2018. Lähtöviivalle saatiin tuolloin 10 osanottajaa. Päivän eniten pisteitä haalinut kisaaja oli Kim Ehrstedt 75 pisteellä. Koko päivän Kimin kannassa roikkunnut Harri Heinänen oli kokonaispisteissä toinen 69 pisteellä ja viime kauden lopulla uuden moottorin voittanut Tommi Elonen oli kolmas 51 pisteellä. Eemil Mäkisen huima vauhdin nousu viime kauteen nähden antoi päivän neljännen sijan kokonaispisteissä.

 

2.osakilpailu
8sarjan kauden toinen osakilpailu ajeltiin poikkeuksellisen helteisessä säässä Lavinnon karting rada rinteessä. Allekirjoittanut, kun on tottunut tuulisiin olosuhteisiin, niin helle tuli kyllä noteerattua. Voi vain kuvitella, miltä se ajaminen radalla on tuntunut.. Päivä saatiin kuitenkin pulkkaan ilman suurempia uupumuskohtauksia radalla tai varikolla. Saatiinpa hoidettua Speedmakerin asiakasporukkakin aamutuimaan ja näin radan käyttöaste oli todella kova 12.5.2018, kun 8sarjan junnutkin availivat kautensa.

Toiseen osakilpailuun saatiin eräänlaisena mustana hevosena jopa yllätyksenä viime kauden 8sarjan voittaja Harri Kananen. Huhujen mukaan Harrin piti pitää eräänlaista välivuotta ja ajella vain kilpailu siellä täällä silloin tällöin.

Kokonaisuudessaan osanottajamäärä oli kauden toisessa osakilpailussa 12 kilpailijaa. Hangon avausosakilpailun tapaan Lavinnossa nähtiin uusia kasvoja eli ns. tulokkaita. Kuten viime kaudella tapana oli, niin myös tällä kaudella: Pro -luokan pistetaulukon kärki starttasi kilpailuun menestyspainoilla, mitkä oli määrätty toiseen osakilpailuun Kim Ehrstedtille (160kg+12kg), Harri Heinäselle (160kg+8kg) ja Tommi Eloselle (160kg+4kg). Taktikoinnista tai muiden menojen vuoksi kolmikosta yksi: Kim Ehrstedt ei saapunut kisapaikalle.

Toinen osakilpailu oli hyvin pitkälti Harri Kanasen sooloa ja hän keräsikin päivän pistepotiksi suurimman mahdollisen 80 pistettä. Eemil Mäkinen osoitti jo Hangossa nähtyä huimaa vauhdin kasvua ja oli pitkin eriä aivan Harri Kanasen kannassa kiinni. Eemil keräsi päivän pistepotiksi 49 pistettä, mikä olisi ollut korkeampikin ilman viimeisen erän keskeytystä pakoputken irtoamisen vuoksi. Tuukka Pakkala oli päivän kokonaispisteissä kolmas 44 pisteellä. Vain kolmen pisteen päähän pääsi Timo Elonen ja Team 107 tasavahvalla esityksellä. Tämän kaksikon pistepotti olisi voinut olla isompikin ilman kolarointia radalla, minkä vuoksi 107 menetti päivän parhaan sijoituksen ja Timo sai rangaistuksen aikasakon muodossa.

Päivän aikana nähtiin aika paljon teknistä vikaa, mikä on tietysti aina ikävää kisaajien kannalta. Toisaalta toisen epäonni on toisen onni ja päivän pistesaldot sijojen 3 – 10 oli vain 23 pistettä, mikä tiivistää kivasti pistetaulukkoa.

Toisessa osakilpailuissa kaikkiaan neljä juniorikuljettajaa, joista Mortti Honkavaara korjasi 55 pisteen potin, toiseksi eniten pisteitä sai Hugo Pirttimäki (36) ja Kim Eklund (35) sekä neljäs Toni Pekkala (24).

 

3.osakilpailu
Kolmanteen osakilpailuun lähdetään Harri Heinäsen ollessa pistetaulukon ensimmäinen 96 pisteellään ja näin ollen Harri tulee ajamaan seuraavan osakilpailun +12kg menestyspainoilla. Eemil Mäkinen starttaa pistetaulukon toisena +8kg menestyspainoilla. Tommi Elonen pistetaulukon kolmantena +4kg menestyspainoilla. Painot tulee varmasti vaikuttamaan osiltaan, mutta taistelu sijoituksista tulee olemaan kovaa. Ennakkoilmoittautumisista päätellen, mukaan on tulossa lisää uusia kisaajia, mistä järjestäjät iloissaan.

Tuleva viikonloppu on Hangossa ns. tuplakisa viikonloppu. Lauantaina ajellaan 8sarjaa ja sunnuntaina ajellaan Hangon Viikkokisasarjaa. Sunnuntaina ajellaan näillä näkymin samalla aikataululla, kuin lauantainakin. Ei muuta kuin tervetuloa Hankoon viettämään karting viikonloppua. Säämiehetkin lupailevat viikonlopusta hyvää!

Alla aikataulua seuraavaan osakilpailuun.

2018-06-06_172212_Aikataulu_8sarja 3.osakilpailu 9.6.2018 HANKO