9.4.2018 Kilpailukalenteri 2018

8sarjan osakilpailuiden päivämäärät on saatu varmistettua ja ne ovat seuraavat:

1.osakilpailu – HANKO –  5.5.2018 lauantaina (klo 14.00 – 18.00)
2.osakilpailu – LAVINTO – 12.5.2018 lauantai
3.osakilpailu – HANKO – 9.6.2018 lauantai (+Sunnnuntaina Viikkokisasarja)
4.osakilpailu – LAVINTO – 7.7.2018 lauantai (Lavinto karnevaalit viikonloppu)
5.osakilpailu – HANKO – 18.8.2018 lauantai (+Sunnuntaina Viikkokisasarja)
6.osakilpailu – LAVINTO – 8.9.2018 lauantai
7.osakilpailu – HANKO – 6.10.2018 lauantai (SyysSurinat viikonloppu)

Pistetaulukon ulkopuolinen lisäkilpailu:
DARK KART – LAVINTO – 13.10.2018 lauantai
!Dark Kart ajetaan nimensä mukaisesti pimeällä. Tapahtuman yhteydessä 8sarjan kauden 2018 palkitsemis tapahtuma. Dark Kartista ei jaeta pisteitä sarjaan, vaan kyseessä on erillinen kilpailu.

 

8sarjaa ajetaan tänä vuonna yksi osakilpailu enemmän, kuin kaudella 2017. Ajatuksesta järjestää osakilpailut sunnuntaisin myöskin luovuttiin kuullun palautteen perusteella. Myös kaudella 2018 haluamme kunnioittaa Raket 120 -luokan epävirallista “SM-sarjaa” ja järjestelimme kilpailupäivämme täysin kyseisen sarjan kilpailupäivien ehdoilla.

Ulkoistimme myös palkintojenjaon (Lavintoon) Dark Kart -tapahtuman yhteyteen, mikä ajetaan sarjan ulkopuolisena kilpailuna pimeällä Lavinnon karting radalla.

Ennakkoon ilmoittautumisia on järkevöitetty sen osalta, että ennakkoon voi nyt ilmoittautua osakilpailuun kerrallaan, mistä on oikeutettu 5 euron arvoiseen osakilpailuun, mikäli ennakkoon ilmoittautuminen on jätetty näiden sivujen kautta kilpailupäivää edeltävänä iltana.

Sääntömuutosten työstö on käynnissä parhaillaan ja luvassa onkin pieni muutoksia mm. tekniikkaan ja ajoerän pituuteen. Minuuttipohjainen erän pituus havaittiin monessa mielessä hankalaksi ja jatkossa pyritään ajamaan noin. 15 minuuttia per erä, mutta ajomäärä erää kohden tulee pohjautumaan ajettavaan kierrosmäärään. Viime kaudella Hangossa ajeltiin kuivalla kelillä 15 minuutin aikana keskimäärin 23 kierrosta ja Lavinnossa vastaava määrä oli 27 kierrosta. Näin ollen 23-27 kierroksen erät tulevat vakiintumaan ajomäärissä.

Hanko:

Hangossa tullaan jatkamaan viime vuosien tapaan Viikkokisasarjan pyöritystä, mikä ei tule sotkemaan 8sarjaa millään tapaa. Tälle kaudelle on suunniteltuna 6 kappaletta Viikkokisasarjan osakilpailua, mitkä ajetaan kaikki Hangossa Silversandin karting radalla. Suunnitelmissa on, että Hankoon järjestetään tulevana kesänä kaksi viikonloppua, jolloin Lauantaina rataa kiertää 8sarja ja Sunnuntaina rataa kiertää Viikkokisasarja eli kyseessä on nk. Raket 120 tuplaviikonloppu. Kyseiset viikonloput osuvat 9.6. – 10.6. & 18.8. – 19.8. päiville.

Hangon aikataulu tullaan lukitsemaan kilpailupäiville molempien sarjojen osalta kello 14.00 – 18.00 väliselle ajalle.

8sarjan kilpailupäivät Hankoon on pyritty järjestämään sellaisille viikonlopuille, jolloin Hangossa ei ole muita suuria tapahtumia.