1.osakilpailu

8sarjan historian ensimmäinen osakilpailu ajettiin Hangossa Silversandin karting radalla 28.5.2017. Aamulla radalle saapuessa varikolla vallitsi vielä lähes täysi hiljaisuus. Paikan päälle oli saatu jo lauantain aikana pidemmän matkan päästä tulleita kisaajia, jotka treenasivatkin radalla ahkerasti koko lauantain päivän. Hetken aikaa tilanne näytti suorastaan kutkuttavalta, sillä ennakkoon sarjaan ilmoittautuneiden määrä oli todella alhainen. Puskaradion ja ennakkotietojen perusteella oletettu osanottajamäärä pyöri noin 12 kilpailijassa, joiden tuloon varauduttiin.

Kilpailuun rekisteröitymisen, pondereiden jaon ja katsastusrumban jälkeen päädyimme lähes aikataulun mukaisen alkamisajan puitteissa ohjaajakokoukseen, johon ilmaantui yhteensä 15 rekisteröityneen joukkueen/kilpailijan ryhmä. Ohjaajakokoukselle oli varattu hieman runsaammin aikaa ja kilpailijoiden pyynnöstä päästimme kilpailijat radalle harjoittelemaan jo ennen varsinaista aikataulussa esitettyä harjoitteluajoa. Ylimääräisen harjoitteluajon jälkeen harjoiteltiin lisää kilpailupäivän aikataulun mukaisesti 15 minuuttia ja näin saimme testattua kilpailijakohtaiset transponderit, mitkä rekisteröivät maaliviivan ylitykset ajanottojärjestelmään.

AIKA-AJO
Harjoitteluajoja seurasi tauko, minkä jälkeen kilpailjat starttasivat aika-ajoihin. Useat viime kaudella Dunlopin renkailla kisailleet kilpailjat olivat vaihtaneet kilpailua varten tuoretta rengassarjaa kilpurinsa alle ja tähtäsivät näin ollen huippukierroksiin heti aika-ajojen ensimmäisillä kierroksilla. Aika-ajoihin otti osaa kaikki 15 kilpailuun ilmoittautunutta kilpailijaa. Aika-ajoissa nähtiin sekunnin tuhannesosiin ulottuva taistelu lähtöpaikasta ensimmäiseen erään ja taistelu aika-ajo sijojen 1-5 pisteistä. Aika-ajon vei Hangon paikallisen Viikkokisasarjan kaksinkertainen mestari Kim Ehrstedt peräti 0.367 sekunnin erolla Tunninkisasarjan kärkinimeen Harri Kanaseen verrattuna. Jo Hangon Viikkokisasarjan osakilpailussa loistavaa yhden kierroksen vauhtia osoittanut Tuukka Pakkala pokkasi itselleen neljännen sijan aika-ajoista vain 5 tuhannesosan erolla viidenneksi sijoittunutta Jouni Räsästä. Aika-ajojen tuloksiin tästä.

ERÄ 1
Ensimmäisen erän startissa aika-ajoissa paalupaikan saanut Kim Ehrstedt menetti heti lähdössä useamman sijan ja aika-ajon turvin saatu kärkipaikka vaihtui Harri Kanaselle. Kolmannella kierroksella nähtiin ensimmäinen kilpailun vaaratilanne, kun useampi auto syöksyi kakkosmutkaan lähes yhtäaikaisesti ja kilpailun tiimellyksessä Tuukka Pakkala pyörähti aiheuttaen kolaritilanteen, minkä vuoksi Walther Schlegelin ensimmäinen erä päättyi keskeytykseen kierroksella kolme. Loppukilpailun aikana radalle muodostui selviä taistelupareja ja yksi isompi ryhmä: näiden välillä nähtiin välillä vähän tiukempaakin kilpailemista sijoituksista. Viimeisimpänä mainittu ryhmä kuitenkin hajosi hieman kierroksilla 17 ja 22, kun Team 107 joutui keskeyttämään kierroksella 17 ja Toni Tilaueksen irrallaan nippusiteen varassa lepattanut ketjusuoja aiheutti Tonille teknisen lipun kierroksella 22. Ensimmäisen erän voittoon kiilasi Kim Ehrstedt hyvällä nousulla huonosti sujuneen startin jälkeen. Seuraavat sijat menivät järjestyksessään Harri Kanaselle, Jan Andersonille ja Hannu Karviselle. Harrastaja -luokan kaksi osanottajaa ajoivat tässä yhteislähdössä omassa luokassaan maaliin järjestyksessä Niko Leppänen ja Team IceOne.

ERÄ 2
Toiseen erään lähdettiin ensimmäisen erän lopputuloksen perusteella. Tällä kertaa lähdössä ei tapahtunut suurempaa draamaa ja kilpailu lähti etenemään totutulla kaavalla: Kim Ehrstedt ja Harri Kananen kärjessä, joiden perässä hyvää taistelua käyneet Jan Andersson sekä Hannu Karvinen. Kilpailu eteni omalla painollaan pienien kahinoiden siivittämänä kohti loppua. Kilpailun kahdeksannella kierroksella nähtiin Team 107 toinen epäonninen keskeytys, mikä aiheutti loistavaa vauhtia aika-ajoissa esittäneelle tiimille selvää pettymystä. Toisen erän kärkiviisikko tuli maaliin järjestyksessä Kim Ehrstedt, Harri Kananen, Jan Andersson, Hannu Karvinen ja Jouni Räsänen. Täysin samainen järjestys, kuin ensimmäisessä erässä.

ERÄ 3
Kolmanteen erään lähdettiin aikatauluviiveellä noin 10 minuuttia aikataulusta jäljessä. Heti ensimmäisellä kierroksella nähtiin Tuukka Pakkalan pyörähdys mutkassa viisi, mikä aiheutui ilmeisesti raidetangon pään rikkoutumisesta. Tämä sinetöi Team 107 kilpailupäivän erien osalta täysin epäonnistuneeksi, sillä aivan Tuukan perässä ajanut tiimi ajautui Tuukan pyörähdyksen vuoksi tämän perään. Lisää keskeytyksiä saatiin samaiseen mutkaan kierroksella kolme, kun Jouni Räsänen keskeytti kilpailunsa sijalta 4. Viimeisessä erässä viimeinen keskeytys nähtiin kierroksella 8, kun Timo Elonen jatkoi radalta suoraan varikolle. Viimeisen erän kärkiviisikon maalintulojärjestys muodostui seuraavaksi: Harri Kananen, Kim Ehrstedt, Jan Andersson, Hannu Karvinen ja sijalta kahdeksen viidenneksi nousi Tommi Elonen tasaisen vahvalla suorituksella.

YHTEENVETO
Pro -luokassa lähes odotetusti Jan Andersson, Harri Kananen ja Kim Ehrstedt pistetaulukon kärkeen. Näin ollen seuraavaan osakilpailuun tämä kärki joutunee starttaamaan menestyspainoilla, mitkä tulevat vähän tasapainottamaan heidän välisiä eroja. Menestyspainoja seuraavasti seuraavaan osakilpailuun Pro -luokan sarjataulukon kärjelle: Kim Ehrstedt 160kg + 12kg = 172kg, Harri Kananen 160kg + 8kg = 168kg ja Jan Andersson 160kg + 4kg = 164kg.

Harrastaja -luokassa nähtiin ensimmäisessä osakilpailuissa kaksi osanottajaa, jotka oli Niko Leppänen ja Team IceOne. Molemmilta osanottajalta nähtiin hieno tsemppi ja ajo parani ennestään vähemmän tutulla radalla jokaisessa osiossa. Tämä näkyi niin otteissa radalla, kuin kellossakin. Kierrosajat kohenivat ja kokemusta karttui. Niko Leppänen osallistui ensimmäistä kertaa karting kilpailuun ja tämä tapahtui vuokrakartilla. Harrastaja -luokassa menestypainot ei käytössä.

Kiitos kaikille osaa ottaneille kilpailijoille ja erityinen kiitos toimitsijaporukalle, mikä antoi tukea ja turvaa kilpailun järjestämiselle! Seuraava 8sarjan osakilpailu ajetaan Lavinnossa 11.6.2017.

 

TULOKSET

PISTETILANNE

 

VIIKKOKISASARJA
Aina kun Hangossa järjestetään 8sarjan osakilpailu, niin 8sarjan lähtö toimii yhteislähtönä Viikkokisasarjalle. Tällöin siis pisteitä jaetaan Viikkokisasarjaan. Viikkokisasarjassa on vain yksi luokka, joten pisteet jaetaan Pro ja Harrastaja -luokkien yhteislähdön mukaan lähdön yhteisen lopputuloksen mukaan. Tämän vuoksi tämä aiheuttaa tietysti pieniä eroavaisuuksia pisteiden jakoon, kun esimerkiksi keskeytyksia tulee tai Harrastaja -luokan kilpailija ajaa paremman tuloksen, kuin Pro -luokan kilpailija. Tämä siis, kun verrataan eroavaisuuksia 8sarjan pistetaulukoihin.

Viikkokisasarja jatkuu Hangossa 4.6.2017, jolloin ajosuunta kääntyy verrattaen ensimmäiseen osakilpailuun. Toinen Viikkokisasarjan osakilpailu ajettaneen siis myötäpäivään. Ajotapana käytetään 8sarjan kaavaa: 15min lämmittelyt, 15min aika-ajot ja 3x 15min erää. Aikataulu tulee noudattamaan ensimmäisen osakilpailun aikataulua. Osanottomaksu Viikkokisasarjassa 25€/osakilpailu.

Viikkokisasarjan toiseen osakilpailuun menestyspainot pistetaulukon mukaisesti seuraavasti: Kim Ehrstedt 160kg + 12kg = 172kg, Harri Kananen 160kg + 8kg = 168kg ja Jan Andersson 160kg + 4kg = 164kg.

Viikkokisasarjan sivuille tästä